incalzirea globala

Toata  lumea vorbeste despre incalzirea globala. Daca dai drumul la radio nu se poate sa nu prinzi o stire despre incalzirea globala. Daca una din zile e mai rece decat precedenta, chiar daca valorile temperaturii sunt peste cele medii ala lunii februarie,toti redactorii de stiri se alarmeaza si dubleaza numarul stirilor despre incalzirea globala. Tin minte ca pe vremea lui ceausescu parintii ne tineau in casa speriindu-ne ca daca iesim afara ne fura „secta”. Daca acum as avea copii le-as zice sa nu mai stea afara prea mult ca ii fura „incalzirea globala”. Daca ai agata o tipa care se lasa greu ii zici: „hai sa ne traim viata ce dracu,nu vezi ca e pe sfarsite lumea cu incalzirea asta globala?”cred ca in maxim 30 de secunde e goala in pat!

Incalzirea globala nu la fel ca racirea globala. Racirea globala nu mai e la moda de cand nu mai suntem stat socialist , atunci orice ger venea de la rusi, ei erau vinovati pentru racirea globala. Singurul loc unde apare inevitabil racirea globala e in patul conjugal. Dupa maxim 3 ani de la casatorie totul e rece. Global.

Incalzirea globala ii preocupa pe toti, e un subiect mai placut de dezbatut decat nunta lui irinel columbeanu sau divortul lui petre roman. In curand o sa cada la bac subiectul incalzirea globala. La gradinita,  pe langa clasicele bastonase si oulete, copii vor fi rugati sa deseneze cercuri simbolizand gaura stratului de ozon. In biserica, alaturi de cunoscutele rugaciuni de protejare a conducatorilor si armatei, o sa se invoce totii sfintii pentru a ne proteja de incalzirea globala. La fiecare rugaciune cateva babe mai slabe de ingeri o sa se puna pe bocit si o sa isi rupa de la gura din pensia de urmas cateva mii de lei sa dea un acatist impotriva incalzirii globale. Incalzirea globala nu trebuie tratata fara seriozitate, ea ne priveste pe toti!

Mi-o si imaginez privindu-ma in ochi pana ma trec toate transpiratiile de la atata incalzire globala, ma ia deja cu calduri numai cand ma gandesc !

Cei ce vorbesc despre incalzirea globala vin la serviciu cu masina ce scoate fum tocmai bun pentru incalzirea globala. Unii vorbesc despre incalzirea globala la microfoane construite din metal, plastic,burete, toate obtinute prin procese complicate de productie ce duc la incalzirea globala. Cei ce publica despre incalzirea globala o fac pe ziare de hartie obtinute din copaci taiati ce ajuta incalzirea globala. Daca te duci intr-un hypermarchet o sa vezi mii de oameni preocupati de incalzirea globala, asta in timp ce isi indoapa carucioarele desalate cu tot felul de plastice, chimicale pentru inmiresmat hainele sau pentru colorat apa la wc, pe care le arunca la canal de unde ajung sa participe la incalzirea globala.

Sunt fan incalzire globala de aia poluez la greu ori de cate ori am ocazia. Pai m-am gandit!Daca se incalzeste din ce in ce mai tare planeta o sa inceapa fetele sa poarte haine din ce in ce mai scurte, din ce in ce mai transparente. Deja au inceput, rezultatul direct al incalzirii globale e ca tot mai multe fete isi lasa mijlocul descoperit, buricul la vedere, chiar si iarna vezi unele care poarta pantaloni fara talie si bluze intrate la apa. E un manifest anti incalzire globala,asa protesteaza ele.

Asa ca in cativa ani toate fetele o sa umble in costume de baie pe strada. Dupa alti cativa ani o sa umble doar in slip fara sutien. Dupa alti foarte putini ani(sper) o sa umble fara nimic pe ele.

Imi pasa foarte mult de incalzirea globala, ma preocupa!

Tuturor ne pasa de incalzirea globala, ce naiba !

Un gând despre „incalzirea globala

  1. Dragosh spune:

    Da, subscriu… deja m-am apucat de comercializat haine groase, cat mai am timp! Dau tot ce e cu maneci lungi din casa!

Lasă un comentariu